GIRONA BOMBARDEJADA

GIRONA BOMBARDEJADA

Dimecres 4 de juliol

Dimecres 1 d’agost

 

Itinerari guiat a càrrec de David García Algilaga que acabarà amb la visita a l’interior del refugi antiaeri del jardí de la Infància.

Durant els tres anys de la Guerra Civil es van projectar i construir diversos refugis i altres elements de defensa passiva que es troben repartits pel subsòl gironí: barricades, trinxeres i refugis col·lectius. L’itinerari permet conèixer aquests espais i els relats i records de les persones que hi varen estar refugiades.

La ciutat va patir els bombardejos de l’aviació feixista amb base a Mallorca, formada per avions italians, Savoia-Marchetti SM79 de L’Aviazione Legionaria i alemanys de la Legió Còndor els dies 20 d’abril de 1938 i 27, 28, 29 de gener i 1 de febrer de 1939. La terrible experiència va tenir un balanç de 58 morts, més de 100 ferits i més de 120 edificacions afectades per les bombes i la metralla.

A càrrec de: David García Algilaga
Preu: 4 euros
Inici recorregut: Museu d’Història de Girona
Places limitades. Cal demanar reserva amb antelació els

Ho organitza: Museu d’Història de Girona
Hi col·labora: Diputació de Girona i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.